Toaler

Vinter-bevis din hud

Vinter kan skabe ravage på vores hud - og vores hænder, ansigter og kroppe kan alle lide.

Efter måneders kuldeperioder og centralvarme, er mange af os tilbage med hud, der føles tør, stram og ubehagelig. Det er et fælles problem, og for nogle mennesker kan det være alvorlige.

Her beder vi tre hud eksperter til at dele deres hemmeligheder til perfekt hud gennem vintermånederne.

Hvorfor vinter udtørre huden?

Huden er frataget sin naturlige fugt med vinden, centralvarme og lav luftfugtighed. Selv folk, der ikke normalt har tør hud kan finde vintermånederne et problem.

'The barriere, der forhindrer huden få tør, er i yderste lag, hornlaget, "forklarer Dr. Nick Lowe, en konsulent hudlæge baseret på Cranley Clinic, London.

»Når huden bliver tør, er (lipider), der hjælper stick hudceller sammen og forhindre vandtab tabt. Uden dem, behøver cellerne ikke holde godt sammen, og skalle.

'The hudens barriere ophører med at være så effektiv, fordi det har mistet noget af dens naturlige beskyttende fugtighedscremer - samlet under betegnelsen »naturlige fugtgivende faktorer«.

"Mange mennesker også finde tør hud kan begynde at klø, fordi break-up af den normale hud barriere forårsager betændelse. Folk med en tendens til eksem kan kradse en masse, især i de nedre ben. '

Andre vinter hudproblemer kan nævnes: gnidning fra fugtige forhold, tørre og sprukne læber og en blussende vejrbidt udseende, forårsaget af svingende blodkar, når du går mellem ekstreme temperaturer.

Her er seks nødløsninger til vinter-bevis din hud.

1.. Undgå barske elementer

Sæbe, skrappe kemikalier, varmt vand og rengøringsmidler kan alle forværre tør hud.

I modsætning til populær tro, kan vandet faktisk tør hud ud.

Folk, der har særlig tør hud eller tilstande såsom eksem eller psoriasis, skal kigge efter alternativer til sæbe og rengøringsmidler.

"Vask med sæbe og rengøringsmidler fjerner mere olie fra hudens beskyttende fedtstoffer og i tilfælde, hvor huden allerede er tør, kan tørre det ud endnu længere," forklarer Dr. Lowe.

"Det kan være et særligt problem med hånd tørhed. Hvis du jævnligt vaske dine hænder i varmt sæbevand, du gøre dem værre. Det samme gælder for huden på din krop. Hvis du har masser af varme bade eller brusere, denne tendens til at fjerne nogle af de beskyttende lipider fra din hud, "siger han.

Hvad skal man gøre:

 • reducere varmen i dit badekar eller bruser
 • erstatte alle sæbe og rengøringsmidler med sæbe-fri rensemidler
 • skåret ud enhver overdreven vask, især håndvask
 • undgå barske produkter, såsom alkohol-baserede rensemidler.

Produkter til at prøve:

Aveeno skin relief shower olie

Den Aveeno serien er testet af dermatologer for dem, der lider tør og følsom hud. Som meget af Aveeno rækkevidde, bruger det kolloid havregryn.

E45 blødgørende vaske creme

E45-serien er for mennesker, der lider af tør hud betingelser, og består af en vifte af sæbe og vaskemiddel-fri produkter til vask.

Desuden foreslår European Skin Foundation beskytter huden mod de elementer af indpakning op i varme beskyttende tøj med hatte, handsker og halstørklæder.

2.. Fugter

Det lyder indlysende, men hvor mange mennesker stadig glemmer at anvende fugtighedscreme, når deres hud mest brug for det?

Find en god en, og det kan bringe nødhjælp til stramme, kløende, tør hud. Men hvilken en skal du gå efter?

Normalt mennesker, der har tør hud betingelser er blødgørende og oliebaserede produkter. Men Dr. Lowe mener, at der er mere effektive løsninger.

»De bedste fugtighedscremer indeholder to vigtigste ingredienser. Ene er lipider, som efterligner de normale naturlige fugtgivende faktorer. Disse kaldes ofte 'sphingolipider' eller 'ceramider «. De har vist sig at være bedre end simple olieprodukter som vaseline. Den anden er fugtighedsbevarende - såsom de to mest anvendte: glycerin og hyaluronsyre salte. De fælde fugt i huden og holde den der. "

Hvad skal man gøre:

 • vælge produkter, der indeholder komplekse lipider og befugtningsmidler
 • reducere inflammation og kløe med hud sutter såsom aloe og kamille, men husk du skal fugter så godt
 • genanvende håndcremer efter håndvask
 • bruge en fugtighedscreme, der indeholder SPF og UVA-beskyttelse. Selv i vintermånederne solen kan få din hud til at tørre ud
 • alle, der lider af rosacea, eksem, psoriasis, eller som har en tendens til at gå rød, kan have brug for at se deres hudlæge oftere i vintermånederne.

Produkter til at prøve:

Body Shop omsorgsfuld krop balsam

Lindrer følsom hud, indeholder aloe vera gel, shea og kakao smør.

Levende naturen alle hver dag

Denne økologiske, rå-blended fugtighedscreme er lavet med aloe vera. Køb online på www.livenature.co.uk

Neutrogena koncentreret håndcreme

God til tørre, dårligt krakket hænder.

Dr. Nick Lowe rødme relief korrigere creme

En creme designet til at reducere rødme og irritation, der indeholder arnika, kamille og allantoin. Tilgængelig fra www.drnicklowe.com

Dr. Hauschka rose dagcreme

En rig fugtighedscreme indeholder rosenblad, olie og voks til at berolige huden. Tilgængelig fra www.drhauschka.co.uk.

3.. Eksfoliering

Nogle skønhedsterapeuter anbefale lys, blid eksfoliering for at slippe af tørre hudceller.

'Med tør hud, er der en ophobning af døde celler, "siger Bharti Vyas, Holistisk skønhed terapeut og forfatter. »Dette build-up forhindrer huden i at udføre sin normale funktion til at udskille toksiner, og som et resultat øger hudens problemer.

Hun anbefaler en lys, blid daglig poler, der indeholder mindre granulat såsom valnød spåner og jojoba kugler, snarere end eksfolianter der kan indeholde større stykker og kan være barske på huden.

Den europæiske Skin Foundation advarer om, at kraftig eksfoliering kan fjerne nogle af hudens beskyttende barriere funktion. Patienter med svær tør eller følsom hud bør nok undgå at eksfolierende andre steder end på fødderne.

Produkter til at prøve:

Bharti vyas krop poler

Indeholder jojoba kugler til at løfte døde hudceller. Tilgængelig fra www.bharti-vyas.com.

4.. Køb en luftfugter (eller gå på en tropisk ferie)

En væsentlig medvirkende faktor til vinter tørhed er lav luftfugtighed forårsaget af kolde vinde, og overophedede boliger og kontorer. En idé er at lade skåle med vand i nærheden af ​​varmeapparater.

'Hvis din centralvarme gør dit hjem tør, kan du altid bruge en luftfugter, "siger dr Nick Lowe.

Alternativt nogle mennesker sværger ved et besøg på en varm, tropisk klima. Hvis du har råd til det, det er helt sikkert en måde at bryde op vintermånederne.

Produkter til at prøve:

Besøg www.humidifierinformation.com for information om at købe en luftfugter.

5.. Foods, der nærer

Indtager de rigtige næringsstoffer vil kun tilføje til din generelle sundhed og kan give din hud et løft.

'En dårlig kost mangler i vigtige vitaminer og mineraler vil vise tegn, såsom skællende hud, "siger Heather Caswell, ernæring forsker ved den europæiske Nutrition Foundation.

»Generelle tips til sund kost omfatter vigtige vitaminer såsom A, C, D, E. Disse kan findes i en række af frugt, grøntsager og daglige produkter.

'Prøv at spise en afbalanceret kost. Essentielle fedtsyrer sådanne omega 3 er godt for den almene helbred, og kan hjælpe med at spille en rolle i at støtte huden. Den bedste kilde til omega 3 i kosten er fede fisk, som laks, makrel, fersk tun, sardiner og sild.

Men selvom du bør drikke tilstrækkelige mængder af vand, siger han: "Der er ingen beviser for, at drikke liter vand hjælper din hud. '

Fødevarer og kosttilskud til at prøve:

 • Holland og Barratt EPA fiskeolie koncentrat
 • omega 3-rige fødevarer: fede fisk, hørfrø og hamp olie
 • antioxidant rige fødevarer: tomater, broccoli, kiwi, peberfrugter og mørkegrønne grøntsager.

Husk: alkohol dehydrerer, og drikke alt for meget, vil påvirke din hud.

6.. DIY facial

For en hjemmelavet body polish, anbefaler Bharti Vyas denne opskrift:

 • blandes sammen 2 spsk mandelolie med 1tbsp havregryn
 • anvendelse til ansigt og krop
 • polere på kroppen ved hjælp af håndfladerne, og altid børste mod hjertet. Medtag dit ansigt, hænder, fødder og negle
 • selvom du måske har tør hud i et bestemt område, polere hele kroppen. Dette vil hjælpe med at stimulere cirkulation, og i sidste ende afbalancere huden.

Alternativt Vyas foreslår olivenolie og mandelolie som tonics til tør hud. Anvend på ansigt eller krop, før du går ind i badet eller bruser, og bruge en badning mitt at vaske kroppen. Påfør igen inden jeg går i seng.