Toaler

Kan jeg gøre noget for labyrinthitis?

Spørgsmål

Jeg blev diagnosticeret med labyrinthitis af min læge lidt over to år siden.

Efter at have flere ugers fri fra arbejde og tage Stemetil tre gange om dagen, vendte symptomerne til et niveau, som jeg kunne klare.

Men to år senere symptomerne er stadig til stede, og varierer fra meget let til meget svær. Det eneste råd, jeg har modtaget fra min praktiserende læge er at tage fri fra arbejde og til at fortsætte med at tage medicinen.

Det er slet ikke praktisk, og jeg tænkte, om symptomerne normalt vare denne lange?

Hvis ja, er der noget mere konstruktivt jeg kunne gøre?

Svar

Tak for denne mest interessante spørgsmål, jeg tror det korte svar er ja, der er.

Labyrinthitis er sædvanligvis en selvbegrænsende tilstand, afregner efter et par uger. Det menes at være forårsaget af en viral sygdom og normalt ikke gentage eller fortsætte som du beskriver.

Jeg vil også være lidt bekymret over den langsigtede kontinuerlig brug af Stemetil fordi det kan, når de anvendes på denne måde, undertiden forårsage bivirkninger, der ligner Parkinsons sygdom.

I betragtning af din to år problem, det ville være klogt at spørge din læge, hvis en specialist udtalelse kan være nyttig.

Du behøver ikke nævne, hvis du har andre associerede symptomer såsom døvhed eller ringen for ørerne. Disse kan være væsentlig. Du har måske allerede have haft yderligere undersøgelse, men urin og blodprøver ville være nyttigt.

Øret næse og hals (ENT) specialist kan anbefale en scanning af din hjerne til at udelukke en lille streg selv i din alder, det ville være meget usædvanligt.

Mere sandsynligt en scanning af labyrinten (saldoen mekanismen i knoglerne i kraniet) og forløbet af den ottende kraniale nerve kan anbefales at udelukke ændringer i nerve.