Toaler

Er mit kontor gør mig syg?

Spørgsmål

Da jeg har taget et nyt job på et kontor med aircondition, har jeg været der lider formular ondt i halsen og løbende næser, kvalme og sygdom, hovedpine og ondt i øjnene.

Jeg sidder meget tæt et klimaanlæg, og folk omkring mig er også ramt af den samme slags symptomer.

Jeg har være at sætte det ned til kontoret bug, men tror du, at dette kunne være på grund af den dårlige luftkvalitet på grund af aircondition.

Hvis det er, så kunne de præsentere langsigtede sundhedsmæssige problemer for mig?

Svar

Som sommeren ser ud til at være begyndt omsider det er meget aktuelt spørgsmål.

To umiddelbare muligheder opstår for mig.

Den første er, at hvis klimaanlægget producerer temmelig tør luft vil dette både tendens til at tørre slimhinder foring de øvre luftveje såsom næse og kan øge cirkulerende niveau af faste stoffer såsom støv og pollen.

Selv om systemet vil have bygget i filtre disse faktorer kan øge følelsen af ​​nasal irritation især blandt de mere følsomme forårsager ondt i halsen og kører næser.

Med hensyn til de faktiske infektioner, visse sygdomme, der spredes ved aerosol sikkert kan øges ved air-condition-systemer.

Det klassiske eksempel er legionærsyge sygdom, men mere almindelige og mindre alvorlige tilstande, såsom influenza, kan spredes på denne måde.

Både fugtighedsindstillingen og bekæmpelse af infektioner bør kunne kontrolleres ved regelmæssig servicering kontrol af systemet. Det ville være værd at spørge om disse.

Hele debatten om luftkonditioneringsanlæg og såkaldte syge bygninger «, er langt fra løst.

Forudsat at udstyret er korrekt indstillet og velholdt der bør ikke være langsigtede sundhedsmæssige problemer.