Toaler

Øjne fakta

Øjne fakta

Vores syn er en af ​​vores mest værdifulde sanser. Som vi alder, det er normalt at opleve en vis reduktion i vision. Brug oplysningerne i dette afsnit til at holde dine øjne sunde og hjælpe dig på stedet advarselstegn på mere alvorlige tilstande.

Hvordan undgår øjenbetændelse

Hvordan undgår øjenbetændelse

Vi taler med hr. Alex Ionides, konsulent oftalmologiske kirurg på Moorfields Eye Hospital, London, for hans råd om, hvordan du holder dine øjne klare og funklende i år.
Kontaktlinser

Kontaktlinser sikkerhed

Der findes mange forskellige typer af kontaktlinser bruges af mennesker i en lang række situationer. Find ud af, hvorfor det er vigtigt at passe på dine kontaktlinser.
Laser

Laser øje kirurgi

Laser øje kirurgi er udført ved hjælp af lasere snarere end mere konventionelle midler. En række forskellige lasere anvendes rutinemæssigt i oftalmologi for en række forskellige forhold.
Dovent øje

Dovent øje

Udtrykket "dovent øje" kan bruges til at betyde forskellige ting. Find ud af de forskellige årsager og behandlinger, hvis du opdager, at en af ​​dine øjne ikke fungerer korrekt.
Tørre øjne

Tørre øjne

Tørre øjne kan variere fra at føle mildt tørt og grynet til at føle meget smertefuldt i alvorlige tilfælde. Vi liste de mulige årsager til denne tilstand og behandlinger til rådighed for dig.
Farve blind

Farve blindhed

Forskellige typer af farveblindhed vil resultere i forskellige abnormiteter af farveopfattelsen. Vi liste over de årsager og mulige behandlinger til at hjælpe dig se i en bedre farve.
Eye

Summer øjet sundhed

Vi taler med eksperter til at finde ud af hvordan du kan passe dine øjne denne sommer og til at sikre, at du bevare din vision til alderdommen.
Aldersrelateret makuladegeneration

Aldersrelateret makuladegeneration

Aldersrelateret makuladegeneration er en almindelig årsag til nedsat syn i Europa. Som navnet antyder, er det en betingelse, at bliver mere almindelige, som vi bliver ældre.
Vurdere din vision

Vurdere din vision

Synsprøve er vigtige helbredsundersøgelser. Vi ser på: hvordan man forberede sig til en synsprøve, ting at tage med dig, hvad du skal undgå, og den egentlige undersøgelse selv.
Grå stær

Grå stær

Hvad betyder kataraktoperation indebærer? Find ud af hvad der sker efter operationen, vil risikoen for kirurgi, og hvordan dine aktiviteter reduceres bagefter.
Diabetisk retinopati

Diabetisk retinopati

Diabetisk retinopati er en øjensygdom, der er forbundet med langvarig diabetes. Vi ser på: hvad der forårsager det, hvordan det er diagnosticeret, og hvad der kan gøres for at undgå det.
Photodisc

Glaukom

Glaukom er en af ​​de mest almindelige årsager til blindhed på verdensplan. Find ud af her, hvad symptomerne er, og hvordan en læge gør en diagnose.
Høfeber

Høfeber og helårs allergisk rhinitis

Fra Antihistamin tabletter og sirup til nasale dekongestanter, ser vi på de lægemidler, der kan bruges til at lindre symptomerne på høfeber.
Ser godt

Hvordan du holder dine øjne sunde

Problemer med syn er mere tilbøjelige som vi alder, men der er masser vi kan gøre for at beskytte vores syn. Brug denne guide til at holde dine øjne sunde og ser godt ud.
Øjendråber

Sådan bruger du din øjendråber

Nogle mennesker finder det lettere end andre at bruge øjendråber. Her er en trin-for-trin guide til hvordan du bruger dem, plus tips til dem af jer der er kontaktlinsebrugere.
Ernæring

Ernærings-og øjne sundhed

Spise en afbalanceret kost med masser af frisk frugt og grønt vil sikre et tilstrækkeligt indtag af næringsstoffer til gavn for dine øjne. Find ud af, hvad der er godt og hvad der er dårligt for dine øjne.
Ferie

Beskytte dine øjne i solen

At være på ferie handler om sjov. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at vores øjne kan blive udsat for visse risici. Få ekspertrådgivning om, hvordan du beskytter dine øjne.
Beskytte dine øjne, når du kører

Beskytte dine øjne, når du kører

Siddende bag rattet kan foretage nogle ukendte risici for øjnene. Vi ser på nogle af de potentielle farer vores øjne kan blive udsat for, når vi kører.

Faktablade

General

Øjenbeskyttelse