Toaler

Spis din vej til normalt blodtryk - også ved juletid

Tyrkiet og alle de trimmere kan forværre hypertension eller forhøjet blodtryk.

Den festlige menu er et af højdepunkterne i den kulinariske år. Men kalkun med alt tilbehør, plus plader af blomme budding med gennemgang af brandy smør, kan forværre højt blodtryk (hypertension).

Hypertension rammer over 12 millioner mennesker i Europa, og tal er stigende. Betingelsen kan øge chancerne for at udvikle hjertekarsygdomme, såsom hjertesygdomme og slagtilfælde.

Mange ting kan bidrage til hypertension - men kost er en af ​​de vigtigste faktorer.

Reducere din salt indtag og spise færre mættede fedtstoffer, samt at spise mere frugt og grønt, er enkle ting, du kan gøre for at reducere chancerne for at få forhøjet blodtryk.

Men hvordan kan du lave en julemiddag sundt, samt velsmagende og speciel?

Ernæringsekspert Salma Khan siger, at styre dit blodtryk ikke behøver at være kompliceret, selv over den festlige periode.

Begræns dit saltindtag

Reducere dit saltindtag kan hjælpe med at reducere chancerne for at få forhøjet blodtryk.

En kost med højt salt kan øge blodtrykket. Så prøv at undgå forberedte alternativer i julen - såsom sovs, pølse kød stuffing og færdiglavet brød sauce.

Disse er høj i salt tilsætningsstoffer. Hjemmelavet versioner er lavere i salt, samt at det er meget dem.

I stedet for saltning grøntsager og kartofler, så prøv at smag dem med urter, olivenolie eller chili peber.

Chili indeholder capsaicin, som undersøgelser har vist kan være gavnligt for faldende blodtryk. Forskere i Kina fandt, at capsaicin kan stimulere produktionen af ​​nitrogenoxid i blodkarrene, hvilket kan beskytte mod betændelse og andre vaskulære problemer.

Kalium rige fødevarer

Bestanden op på traditionel julemad - sådan satsumas og klementiner.

Fødevarer rige på kalium kan afbalancere de negative virkninger af indtagelse et overskud af salt og kan medvirke til at sænke blodtrykket.

De fleste frugter og grøntsager er gode kilder til kalium. Stock op på traditionel julemad - såsom satsumas, clementiner, tangeriner, pastinak, rosenkål, søde kartofler og gulerødder.

Festlighederne omkring jul kan være trættende, og du er forpligtet til at få småsulten. Så sørg for dine snacks er sunde dem.

For det ekstra løft af kalium, forberede nogle nemme nibbles med vegetabilsk pinde fremstillet af rå gulerødder, selleri og agurk.

Disse kan være tjent med et udvalg af dips, såsom en yoghurt og granatæble, avocado, hummus eller en dukkert lavet med purerede peberfrugter.

Må ikke bekymre dig om tilovers grøntsager, kan disse bruges til at gøre suppe næste dag.

Reducer dit sukker

Nogle undersøgelser tyder på, at mørk chokolade har den ekstra fordel at sænke blodtrykket.

At beskæftige sig med et overskud af sukker, kroppen har til at bruge en alarmerende hastighed af tilgængelige mineraler, vitaminer og enzymer, hvilket resulterer i en sænkning af disse vitale stoffer.

For eksempel er omkring 56 molekyler af magnesium kræves til at nedbryde blot 1 molekyle sukker.

Magnesium er nødvendig for muskelafslapning. Så kan en mangel på dette resultere i musklerne bliver stresset fører til sundhedsproblemer, herunder udvikling af hypertension.

Chokolade er en velsmagende kilde til magnesium, men sørg for at gå til højt kakaoindhold - nogle undersøgelser rapporterer, at mørk chokolade har den ekstra fordel at sænke blodtrykket.

Desserter, såsom hakkekød tærter, cognac snaps og Christmas pudding er høj i sukker. Men undgå desserter er ikke en let opgave, især i løbet af julen. Det centrale er at spise i moderate mængder. Prøv at give dig selv små godbidder, snarere end at fratage dig selv og spiseanfald senere.

Frisk frugt kan være et godt alternativ og give dit blodtryk en sund boost, fordi de er pakket fuld af vitaminer, mineraler og fibre samt kalium.

Prøve fremstilling af en sund ørken, såsom en tropisk frugt salat herunder granatæble, mango, papaya og ananas.

Papaya og ananas har den ekstra fordel af at hjælpe til fordøjelsen. Du kan tilføje nogle nødder og frø til dette - hvilket er en god kilde til magnesium og vil hjælpe imødegå virkningerne af overskydende sukker forbrug.

Skær kalorier

Ved stegning kartofler, bruge olivenolie i stedet for gåsefedt.

For at forhindre at sætte på pounds og til gengæld påvirker dit blodtryk, spise huden på kalkun undgå, da det er højt indhold af mættet fedt. I overskud, kan disse resultere i ophobning af low-density lipoprotein (LDL) "dårligt" kolesterol, som kan tilstoppe arterie vægge og begrænse blodtilførslen fører til forhøjet blodtryk.

Purerede grøntsager er et godt alternativ til at blive tykkere sovs, snarere end at bruge mel eller majsstivelse som fortykningsmiddel. Dette er fordi grøntsager er en anden rig kilde til kalium og er lavere i kalorier.

Ved stegning af kartofler, så prøv ikke at bruge gåsefedt - da det er højt indhold af mættet fedt og kalorier. Stedet bruge olivenolie og skære kartoflerne i større stykker, således at de vil absorbere mindre fedt.

Sunde festlige drinks

Hvad du drikker, samt hvad du spiser, kan have en indvirkning på dit blodtryk.

Her er fire bedste tips til en sund og solid festlige periode.

  1. Sats på rødvin i stedet for cremet likør og cocktails. Undersøgelser viser, at 1 til 2 glas rødvin om dagen er sundt, fordi det indeholder hjerte beskyttende antioxidanter, især resveratrol, som kan hjælpe med at forhindre skader på blodkarrene. Men undgå at drikke alkohol i overskud, da dette kan være dårlige nyheder for blodtrykket.
  2. Undgå koncentreret saft og sodavand - disse kan indeholde så meget som 5 til 10 teskefulde sukker per portion. I stedet gør dig selv en sund frugt smoothie. Prøv at bruge en blanding af bær (blåbær, jordbær og hindbær er stor) og en klat yoghurt naturel.
  3. Undgå koffeinholdige drikke, såsom te og kaffe, som er stimulanser og kan forårsage hjerte til at slå hurtigere - dårlige nyheder for blodtrykket. I stedet vælger naturmedicin te, såsom Rooibos og hibiscus, fordi disse er høj i anti-oxidanter, som kan hjælpe med at fremme god blodcirkulation og styrker kapillærer.
  4. Det er nemt at glemme vinteren over, men sørg for at holde dig hydreret med 6 til 8 glas vand om dagen. Dette vil forhindre dehydrering og hjælper med at holde hypertension under kontrol.