Toaler

Min mave blæser op hver gang jeg spiser

Spørgsmål

Gennem de seneste par måneder min mave har sprænge hver gang jeg spiser.

Når jeg spiser brød eller noget indhold af mel eller gær, min mave er værre.

Det ser ud som om jeg er cirka fire måneder gravid, min mave brænder og der er også en brændende fornemmelse lavere ned.

Hver gang jeg spiser jeg føler syge. Den sidste gang det blæste op fik jeg så forstoppet, at jeg følte et stort pres i mit bryst, og fordi alt var opsvulmet, blev det også lægge pres på min blære.

Jeg gik til lægerne og alle de holder give mig er afførende efter afførende og ingen af ​​dem syntes at arbejde. Jeg var i smerte i næsten to uger.

I sidste ende besluttede jeg at tage en halv flaske sirup af figner - Jeg ved, det var en dum ting at gøre, men jeg var desperat og den næste dag var jeg lidt lettet.

Hvad skal jeg gøre næste gang min mave blæser op? Jeg ønsker ikke at have til at stole på afføringsmidler hver dag.

Jeg er bange for at spise. Please hjælp, da det virkelig er at få mig ned.

Svar

Oppustethed i maven, der er forbundet med variation i hyppigheden af ​​åbne tarme er symptomer på en irritabel tyktarm.

Irritabel tyktarm (IBS) er yderst almindelig og siges at påvirke op til en femtedel af os på et tidspunkt i vores liv.

De præcise årsager til IBS er ikke kendt, selv om mange hypoteser er blevet foreslået til at forklare det i form af en fysiologisk lidelse, herunder ændret tyndtarm motilitet, eller en sensorisk tilstand, som kan forårsage normal tarmmotiliteten at føle unormale.

Der er imidlertid ikke overbevisende dokumentation vist sig, at nogen af ​​disse forklaringer er korrekte.

Stress og psykologiske faktorer kan også spille en væsentlig rolle.

Målet er derfor at forsøge at være afslappet og bestræbe sig på at opnå en normal tarm vane.

Simpel kostråd kan hjælpe med IBS symptomer hos patienter uden specifikke fødevare intolerance og narkotika behandling er normalt rettet mod de mest besværlige symptomer.

Komme ned til den praktiske gennemførlighed af behandlingen, hvis oppustethed er din vigtigste symptom, kan du faktisk drage fordel af at undgå alt for meget fiber.

Periodisk løshed af afføring kan blive hjulpet med loperamid og tarm spasmer kan blive hjulpet med mebeverine eller Pro-Banthine.

Sådanne terapeutisk støtte som nævnt ovenfor kan være nødvendigt at være ledsaget med hjælp til stress og associerede symptomer.

Det anerkendes, at fødevare intolerance, såsom laktose intolerance kan spille en rolle i IBS i et lille antal patienter.

Det er vigtigt at forstå, at ikke alle personer med IBS vil have fødevarer intolerans, og ikke hver person med mad intolerance vil have irritabel tyktarm.

Som mel og gær synes at forværre dine symptomer, kan du ønsker at prøve udelukkelse kost terapi.

Der er intet unormalt findes i tarmen på IBS. Der kan ikke være en nem kur, men symptomerne er ikke livstruende og generelt forbedre med tiden.

Trods det faktum, at dine symptomer 'lyder som' IBS, du og din læge skal sikre, at der ikke er noget andet galt, som kan tegne sig for dine symptomer.