Toaler

Skønhed hemmeligheder fra fortiden

Kvinder vil også afblege hår blond ved at anvende citronsaft og iført en crownless bredskygget hat - hatten var at beskytte din hud.

Ser man tilbage i historien, kan du se, hvordan generationer af kvinder har brugt nogle interessante måder at gøre sig smuk.

Nogle kan lide blyhvidt, brugte til at blege huden i Elizabethan England, er bedst tilbage på hylden - da bly er meget giftigt!

Det samme gælder for belladonna, som blev brugt til at lysne øjnene i victorianske tider. Sagt, at der er nogle teknikker fra fortiden, der kunne være værd at prøve.

Oldtidens Indien

Traditionel indisk medicin er kendt som ayurveda og går tilbage over 5000 år, men selv i dag, så mange af sine skønhed teknikker og potions stadig praktiseres i dag.

'Ayurveda bliver stadig mere populære i dag, "siger Bharti Vyas, en top holistisk sundhed praktiserende læge, der er baseret i det centrale London.

Skønhed hemmeligheder fra fortiden. belladonna eller sort natskygge.
Skønhed hemmeligheder fra fortiden. Belladonna eller sort natskygge.

Bharti Vyas anbefaler to hjemmelavede løsninger populære i hendes egen familie: den første en gram mel ansigtsmaske, hvilket er godt for acne og toning af huden på ansigt, bryster eller bund - og for det andet et sted creme lavet med gurkemeje.

For at gøre gram mel ansigtsmaske, blande en spiseskefuld af gram mel, en halv teskefuld honning og kvart en teskefuld salt til en pasta. Påfør med fingrene og lad den i 10 til 15 minutter. Skyl med en våd flannel eller musselin klud.

For gurkemeje spot creme, mix en kvart teskefuld gurkemeje, en fjerdedel teskefuld salt og en spiseskefuld flydende honning. Dab onto pletter ved hjælp af en øre opløbet. Når de anvendes før pletterne danner korrekt, spot creme stopper dem udvikle og forhindrer ardannelse.

Vær forsigtig kun at placere potion på stedet, fordi gurkemeje er et pigment, og vil misfarve huden.

Egypterne

Egypterne var dedikeret til at gøre mest muligt ud af sig selv, og mænd og kvinder fra alle sociale klasser ville bære make-up og forkæle i skønhed regimer.

Øjne ville blive forstærket af kohl der blev foretaget fra blysulfid (), som er sort eller meget mørk grå, og andre stoffer, såsom aske.

Kohl blev anset for at afværge den "onde øjne" - en overtro, der kan forårsage skade eller uheld - og for at beskytte øjnene mod solen og øjensygdomme. Mens bly og salte nu forbudt under den europæiske kosmetikdirektivet moderne - og helt sikkert - kohl blyanter er let tilgængelige fra make-up tællere og kemikere og kan bruges til at forbedre øjnene. Egypterne brugte også honning til at blødgøre huden - Cleopatra især blev anset for at bevare hendes skønhed ved at tage mælk og honning bade.

Honning indeholder antibakterielle og inflammatoriske egenskaber, som kan være gode til behandling hudlidelser såsom acne.

Det er også en fugtighedsbevarende middel (hvilket betyder at det fælder vandmolekyler) og har været brugt til at fugte huden og giver håret en skinnende glans gennem århundreder.

Faktisk har Catherine Zeta Jones tilstået at gnide honning og salt på hendes hud som en del af hendes skønhed regime.

Romerne

Olivenolie blev brugt af romerne som en sæbe og massage olie, der blev gnedet ind i huden i romerske bade og derefter skrabes med en spatel.

Det kunne også bruges til at blødgøre huden, negle neglebånd og at give håret en skinnende glans.

Kendt for at være høj i antioxidanter og vitaminer, herunder vitamin E, er det nemt at se, hvorfor det kan virke som sådan en potent skønhed støtte.

Sophia Loren har tilskrevet hende nogensinde ungdommelige udseende til den ulige bad i olivenolie.

Prøv lidt olivenolie terapi selv ved at tilføje en generøs par stænk til et bad, gnide det direkte i tørre områder af din krop, såsom hælene på dine fødder, eller bruge den som en varm hår behandling ved at varme et par spiseskefulde og massere det ind i dit hår.

Renæssancens Italien

'Bleg hud, røde kinder og læber, funklende øjne og lange, blonde, flagrende hår var den poetiske skønhedsideal i denne tid, "forklarer Jackie Spicer, en kunsthistorie PhD-studerende ved Edinburgh University, som har studeret italiensk renæssance skønhed opskrifter.

»Kvinder ville bruge æggehvide over en tandblegning ingrediens til lak deres hud og give det en glansfuld, skinnende look.

'De vil også afblege hår blond ved at anvende citronsaft og iført en crownless bredskygget hat - hatten var at beskytte din hud - og så sidde ude i solen med håret flyder ud af klippet ud kronen.

Nogle af deres teknikker stadig arbejde. Jackie Spicer - sammen med Jill Burke, lektor i italiensk renæssance kunst på University of Edinburgh - afholdt en workshop på National Gallery of Scotland, og sætte nogle traditionelle italienske opskrifter på prøve.

Én opskrift, som de fandt gjort huden overraskende blød, involverede blande brødkrummer og æggehvide sammen og lægge dem i eddike i to hele dage.

Victorianske tider

Den victorianske æra var domineret af streng moral og religiøse koder, hvilket betød kosmetik blev set som instrumenter for djævelen, slidte kun af skuespillerinder og prostituerede.

Men der var også et stigende fokus på hudpleje, og mange kvinder ønskede en bleg, fashionable teint - ofte opnås ved afskærmning deres hud fra solen med parasoller og handsker.

"Jeg ser kvinder i deres 80'erne med næsten en linje. Vi plejede at tænke linjer kom lige som en del af aldringsprocessen, men de fleste er forårsaget af solen, "siger dr Rita Rakus, berømt skønhed specialist med en klinik baseret i Knightsbridge.

Den victorianske æra var også, hvor mange cremer og lotions genkendelige dag først begyndte at dukke op på markedet.

I 1846 en farmaceut fra New York skabte en Pond creme, som senere skulle blive Pond Cold Cream og Vanishing Cream i 1914.

Mange af disse "retro" produkter har været nyder noget af en revival i dag.

Verdenskrig II

Efter en overflod af make-up i løbet af 1930'erne, betød udbruddet af Anden Verdenskrig mange af de ingredienser, der anvendes i kosmetik var simpelthen ikke tilgængelig.

'Make-up var ikke rationeret, men make-up virksomheder blev kun gør en fjerdedel af førkrigs-mængder, "siger Madeleine Marsh, forfatter af' Historien om compacts og kosmetik: skønhed fra victorianske tider til i dag«.

Dette fører til kvinder gør mange af deres egne, med artikler på det tidspunkt at fortælle kvinder, hvordan man laver pudderkvaster ud af kaninhud at sætte rødbede saft på deres læber for læbestift, eller bruge agurk til at rense deres ansigt.

Iført rød læbestift blev også betragtet som en patriotisk tegn på kvindelighed. 'Der var læbestifter kaldet' patriot rødt 'eller' skolæst rød "og plakater som Rosie the Riveter, en fabriksarbejder i overalls med muskler som en wrestler, men stadig med en fantastisk rød læbestift og negle," tilføjer Madeleine Marsh.

Fem ikke at forsøge

  1. Hvid bly blev brugt af kvinder over hele Europa under renæssancen til at give huden en spøgelsesagtig, overklasse bleghed. Det er også tæret huden og føre til hovedpine, sygdom, sindssyge og død.
  2. Kviksølv har været anvendt i kosmetik til hundreder af år, og for nylig er blevet fundet i nogle mascaraer og hud lettelse cremer i USA. Det er giftigt, og eksponering kan føre til hjerne, lunger og nyreskader.
  3. Lud, i dag kendt som kaustisk soda, var almindeligt anvendt til hårfjerning, men kan forårsage brændende og ardannelse.
  4. Animalsk fedt blev brugt til at holde parykker til balding hoveder, som også havde den uheldige effekt at tiltrække insekter og lus.
  5. Belladonna eller belladonna er blevet brugt til at forbedre øjne, fordi det udvider eleverne. Det kan også forårsage synsforstyrrelser, en racing hjerteslag og i ekstreme tilfælde, blindhed.

Andre mennesker også læse:

Anti-aging kost: vi ser på 10 af de øverste anti-aging fødevarer.

Naturlig skønhed: her er hvad du behøver at vide.

Er kosmetik skade dit helbred: de kan gøre dig mere skade end gavn.