Toaler

Mavekræft

Hvad er mavekræft?

Hvert år omkring 8.000 mennesker i Europa til at udvikle mavekræft.

Mavekræft, også kendt som mavekræft, er resultatet af celleforandringer i mavesækkens slimhinde. I Europa er mavekræft langt mindre udbredt, end det plejer at være - antallet af nye patienter hvert år, er halveret i løbet af de seneste 30 år.

Placeringen af ​​tumorer i maven er også ændret. Det plejede at være, at de fleste af de tumorer blev placeret i nærheden af ​​hvor maven slutter tyndtarmen, nu er den mest almindelige sted er tæt på krydset med spiserøret (spiserøret).

Mavekræft er meget almindeligt i Japan og japanerne har udviklet en intensiv og effektiv tilgang til screening for mavekræft.

Hvad der forårsager mavekræft?

Årsagerne til mavekræft fortsat skal drøftes. En kombination af arvelighed (generne arvet fra dine forældre) og miljømæssige (kost, rygning osv.) faktorer er alle menes at spille en rolle.

Mælk, friske grøntsager, vitamin C og frosne fødevarer alle synes at reducere risikoen for mavekræft. Enhver form for mad, der er blevet røget, marineret eller saltede synes at øge risikoen.

Andre risikofaktorer der er blevet foreslået omfatter at være blodtype A og have bakterien Helicobacter pylori i maven.

Mavekræft er mere almindelig hos mænd end kvinder, og har sit højdepunkt aldersgruppe mellem 40 og 60 år gamle.

Hvad er symptomerne på mavekræft?

Uforklarligt vægttab kan være et symptom på mavekræft og følelse "fuld-up" eller oppustet efter at have spist kun en lille mængde af fødevarer kan også være et problem i forbindelse med en tumor i maven.

Mavekræft kan forårsage halsbrand, men det er en sjælden årsag til denne meget almindeligt symptom.

Hvis tumoren blokerer fødevarer passage derefter opkastning kan forekomme. Sommetider tumorer kan forårsage obstruktion af udløb af maven, og opdragelse store mængder af ufordøjet mad længe efter spise er en karakteristisk symptom på denne tingenes tilstand.

Gode ​​råd

Overdreven opstød kan være en tidlig og pinligt, symptom. Dette kan udvikle sig til en følelse af vag ubehag efterfulgt af smerte, hvis tumoren vokser gennem mavevæggen.

Slim patienter kan blive opmærksom på en klump i den øvre del af maven lige under den nedre ende af brystbenet.

Mavekræft kan vokse langsomt og umærkeligt. Sommetider symptomer vil kun udvikle sig, når sygdommen har spredt sig ud over maven, for eksempel for at involvere leveren. I dette tilfælde ville symptomerne være dem af kræft involverer leveren.

Der kan være indre blødninger optræder som blod i opkast eller sort, tjærelignende, ekskrementer, eller blødning kan være så lille som at passere uopdaget, hvis dette er tilfældet patienten går til lægen, fordi de er trætte og bleg og derefter fundet at have jernmangelanæmi.

Som med kræft i spiserøret, kan det tage lang tid, ofte mange måneder fra det tidspunkt, at symptomerne optræder for første gang til patienten søger læge. Denne forsinkelse kan give tid til tumoren spreder sig og komme videre fra at være potentielt kureres at være ubrugeligt.

Hvordan mavekræft diagnosticeret?

Mavekræft. hvad er mavekræft?
Mavekræft. Hvad er mavekræft?

Der er to primære undersøgelser for kræft i maven.

  • Røntgenundersøgelse, i dette tilfælde en barium måltid. Dette indebærer at sluge en hvid kalkholdig væske og har en række røntgenbilleder taget i maven området.
  • En gastroskopi. Under en gastroskopi, undersøger lægen indersiden af maven ved hjælp af et kamera fastgjort til et fleksibelt rør og er i stand til at tage en prøve fra tumoren for biopsi og mikroskopi.

Hvordan mavekræft behandles?

Den mest effektive behandling er kirurgi, og jo før sygdommen opdages, jo bedre er chancerne for en fuldstændig genopretning. Kuren sats efter kirurgi er omkring 30 pct.

I Japan, hvor mavekræft er opdaget langt tidligere i sygdomsforløbet overlevelse satser er højere end i Europa. Dette viser vigtigheden af ​​tidlig diagnose.

Desværre har i Europaaftalerne mange patienter ikke indse betydningen af ​​deres symptomer, indtil de senere stadier af sygdommen, og det reducerer chancerne for helbredelse.

Kemoterapi, undertiden kombineret med strålebehandling, har for nylig vist sig at være yderst effektiv imod nogle former for mavekræft og kan hjælpe med at konvertere en inoperabel tumor i en funktionsdygtig én. Den anvendte regime er giftigt og kompliceret, og desværre kun et mindretal af patienterne er fit nok til at blive behandlet på denne måde.

Henvisning

http://info.cancerresearchuk.org/cancerstats/types/stomach/?a=5441