Toaler

Hvordan kan jeg forhindre gentagelser af bihulebetændelse?

Spørgsmål

Jeg hele tiden får sinus infektioner og er nødt til at tage antibiotika ordineret af min læge.

Jeg spekulerede på, hvis der var en forebyggende medicin - noget lidt mere naturligt - at jeg kunne tage.

Jeg har prøvet at tage Echinacea, og dampende min næse. Jeg er nødt til at bruge Otrivine dagligt især i foråret eller forsommeren.

Svar

Som du sikkert er klar over, bihuler er mellemrum i vores kranier og som er beliggende over og under vores øjne og lige bag vores næser.

De er foret med en slim-producerende membran men er normalt fyldt hovedsagelig med luft.

Det betyder, at bihuler lette vægten af ​​vores kranier, men holde kraniet knogler stærke for at beskytte vores sarte hjerner.

Hvis slim-producerende membran går i overdrive, enten med en infektion eller betændelse (som efter en kold), så normalt luftfyldte rum fyldes med fortykkede slimhinder og dette giver smerter typisk for bihulebetændelse.

Bihuler har trykfølsomme sanseorganer inden deres vægge, hvorfor smerten af ​​bihulebetændelse er normalt beskrevet som en "tryk" eller "sprængning" følelse.

Der er drænhuller til bihulerne, men de kan blive blokeret eller indsnævret ved gentagne anfald af betændelse eller infektion, hvilket er grunden tilbagevendende bihulebetændelse kan være svært at klare.

I dette tilfælde kan bihuler blive konstant fuld af slim og symptomerne bliver langvarige, eller "kronisk".

De fleste angreb af "bihulebetændelse 'skyldes virusinfektioner som forkølelse og antibiotika er ingen brug i disse tilfælde.

Lejlighedsvis vil blokerede bihuler blive ledsaget af en gullig blodige udledning fra næse med en feber og svære smerter.

Dette er en bakteriel bihulebetændelse og vil normalt blive ryddet af antibiotika, selv om en forholdsvis lang kursus er nødvendig.

Du nævner ikke, om din bihulebetændelse er af den viral eller bakteriel art, men som det ser ud mangeårig, jeg formoder, at det er den kroniske type, som er overvejende viral med lejlighedsvise bakteriel infektion på toppen.

Hvis du ikke allerede har set en øre, næse og hals (ENT) specialist, så ville jeg spørge din læge, hvis han eller hun ville overveje at henvise dig til råds.

Kirurgi er normalt ikke en langsigtet løsning til sinus problemer, da det ikke behandler den underliggende årsag, men kun symptomerne, men det kan være meget nyttigt på kort sigt.

Medicin såsom anti-allergi-eller dekongestant næsespray (f.eks Otrivine kan være nyttigt, når der er en allergisk element, såsom høfeber og også steroid spray (beclomethason) kan fortynde foring af næsen ned og medvirke til at holde bihuler klar.

Forebyggende foranstaltninger er sværere at rådgive om, da det virkelig afhænger af typen af ​​og årsagen til din bihulebetændelse.

Der er rapporter om, at reducere mængden af ​​mejeriprodukter i din kost kan hjælpe med kronisk bihulebetændelse og bluetongue problemer, og det kunne være værd at prøve en modificeret form af 'mejeri-fri "kost.

Må ikke skære mejeriprodukter helt, hvis du normalt spiser dem som de er en værdifuld kilde til calcium i din kost, men reducere din smør og sødmælk indtag ville være ok at gøre, og har bredere sundhedsmæssige konsekvenser også.

Herbal produkter såsom Echinacea siges at hjælpe kroppens naturlige immunforsvar mekanismer og andre komplementære behandlingsformer såsom homøopati og akupunktur ville være værd at overveje så godt.