Toaler

Amning eller formel?

Der er bedre?

Modermælk indeholder præcis den rette mængde af næringsstoffer, som et barn har brug for.

Amning er uden tvivl den bedste mad for en nyfødt baby.

Men ikke alle kvinder er i stand til at amme. For eksempel kan nogle kvinder, der har haft brystoperationer har svært amning.

Heldigvis er der en lang række hjælpemidler til amning tilgængelige på markedet. Tal med din amning konsulent, jordemoder, læge eller sundhedsplejerske om det.

Der er også kvinder, der af forskellige årsager ikke ønsker at amme. Taler over sagen med en jordemoder eller fremtidige helbred besøgende, kan bidrage til at dæmpe frygten eller indvendinger, eller yde mulige alternativer.

Mødre har ret til at vælge, hvad de mener er bedst for dem og deres barn. Men de kraftigt opfordres til at søge så mange oplysninger som muligt, så de vil komme til en beslutning baseret på de faktiske forhold.

Hvorfor ammer bedst?

Amning er den naturlige måde at fodre en baby. Naturen har skabt en smart måde at have den rigtige mængde mælk på det rigtige sted, på det rigtige temperatur og på det rigtige sammensætning.

Modermælk indeholder præcis den rette mængde af næringsstoffer, som et barn har brug for, og i en form, at det kan fordøje nemt. Det betyder, at barnet ikke vil lide af fordøjelsesproblemer såsom forstoppelse (ammeperioden kan Poo 10 gange om dagen eller kun en gang hvert par dage).

Modermælk indeholder også vigtige antistoffer - celler, der bekæmper sygdommen - som kan hjælpe med at beskytte barnet mod infektioner i de første måneder af sin levetid. Det betyder for eksempel, at barnet vil fange en kold mindre let og er langt mindre tilbøjelige til at fange gastroenteritis.

Hvis der er en familie historie allergi, amning har en anden vigtig funktion. Modermælk sjældent passerer på en allergi. Hvis barnet er ammet i mindst seks måneder, og helst til 12, vil det ikke blive udsat for allergener (ting, der forårsager allergier) fra andre mejeriprodukter. Ved at udskyde indførelsen af ​​allergener i barnets krop, indtil de er mere modne, er risikoen for dem at udvikle en allergi reduceres væsentligt.

Amning er ikke bare en måde for en baby til at spise, det er også en afslappende og behageligt tidspunkt for mor og hendes baby. Når mødre amme, de skaber og opretholder en tæt kontakt med deres barn. Mens du ammer, mødre har automatisk øjen-og hudkontakt med deres barn. Samtidig lytter barnet til sin mors hjerteslag, vejrtrækning og velkendte, beroligende stemme.

Husk at spise en velafbalanceret kost selv at lave den bedste kvalitet mælk til din baby. En god frokost er især vigtigt: magert kød, fuldkornsprodukter brød eller pasta, frugt og grøntsager, mejeriprodukter og masser af vand og masser af hvile.

Amning eller formel? Hvorfor ammer bedst?
Amning eller formel? Hvorfor ammer bedst?

Amning er nemt, med praksis og den rette støtte. Det er utrolig praktisk, og det er gratis. Der er ingen grund til at gøre en mælkeblandingen, sterilisere flasker eller bekymre sig om temperaturen og sammensætningen af ​​mælken. Mælken er lige ved hånden - også om natten.

Er det i orden at bruge formel?

Der findes mange forskellige former for formel (mælkepulver) fås i butikkerne i dag.

Undersøgelser viser, at der ikke er nogen stor forskel på den ernæringsmæssige eller føde værdi af de forskellige produkter. Hvis en mor enten ikke kan eller ikke ønsker at amme sit barn - der er ingen grund til at bekymre sig. Formel vil være tilstrækkelig.

Det er vigtigt at købe den rigtige mælkepulver, der passer til alder af barnet. Det er også ekstremt vigtigt, når blande en formel at anvende den korrekte mængde pulver til vægten af ​​barnet. De korrekte beløb er angivet på etiketten. Brug kun de måleskeer, der kommer med tin. 'One skefuld «forstås et niveau ske. Hvis du skifter mellem mærker af formel, ikke antage, at du har brug for at bruge den samme mængde pulver. Forskellige mærker kan kræve forskellige antal skefulde og kan også komme med forskellige størrelser skeer. Sørg altid for at bruge skeen, der kommer i tin, og følg anvisningerne på etiketten. Hvis du bruger for meget eller for lidt pulver barnet kan blive syge.

Hvis du bruger formel, er det vigtigt at være ren og hygiejnisk. Vask altid hænder, før du foretager en flaske. Patter og flasker skal steriliseres før op hvert feed. Der er en række måder at gøre dette - koge dem i ti minutter ved hjælp af en mikrobølgeovn sterilisator, eller ved hjælp af koldt vand sterilisering såsom Milton. Spørg din sundhedsplejerske eller jordemoder til råds.

Pulveriserede formler er ikke sterile og kan indeholde bakterier, der kan give dit barn en mave forstyrre, hvis de ikke er forberedt korrekt. Pudder skal blandes med vand, der er blevet kogt og derefter til venstre til at køle til omkring 70 ° C. Denne temperatur vil dræbe eventuelle bakterier, der kan være til stede i pulveret. Den bedste måde med at nå dette er at koge kedel og derefter vente i længere tid end 30 minutter, før du foretager et feed. (Vand bør ikke anvendes på kogepunktet, da dette kan nedbryde mælkeproteiner og vitaminer i pulveret.) Mål den korrekte mængde vand i steriliseret flaske og derefter tilføje det nødvendige antal skefulde af pulver. Sat på steriliseret sut og låg og ryst kraftigt for at blande pulveret. Det er så vigtigt at afkøle flasken under koldt rindende vand lige væk indtil mælken når kropstemperaturen. Du kan teste dette ved at ryste et par dråber på bagsiden af ​​din hånd eller dit håndled - hvis den rigtige temperatur bør det ikke føles varmt eller koldt på din hud.

Hvis barnet ikke tømme deres flaske, smide resten væk. Madrester, der har været opbevaret ved stuetemperatur i mere end en time skal også smidt ud.

En termokande kan bruges til at gemme kogende vand, når fodring baby væk fra hjemmet. Vandet må kun blandes med den målte pulver ved fodring tid i en præ-steriliseret flaske. Glem ikke at køle formlen, før de giver den til barnet.

Opbevar aldrig en varm, forberedt blandingen i en termoflaske, fordi bakterier vokser hurtigst ved varme temperaturer, hvilket kan give barnet en dårlig mave.

Disse dage en det er ofte anbefales, at du kun gøre op et feed, som du har brug for det. Men i virkeligheden kan det være upraktisk, især hvis du har brug for at give feeds til en dagplejer, eller går ud for dagen. Så det er muligt at fremstille flere flasker på en gang. Men husk, at flasker forberedt på forhånd at blive nedkølet i koldt rindende vand lige væk og derefter opbevares i køleskab (hoveddelen af ​​køleskabet, ikke døren). De kan holdes i køleskabet i op til 24 timer, men bør ikke anvendes efter denne. Tilberedte flasker skal transporteres i en køleboks.

Det er også muligt at købe en foder mellemstore kartoner færdigblandet formel at bruge, hvis du er ude og ca. Disse er allerede steriliseret og skal blot dekanteret over i en steriliseret flaske og varmes op (hvis det er, hvad dit barn foretrækker).

Hvis du bruger en mikrobølgeovn at varme op flasker, være opmærksom på, at mælken i midten af ​​flasken vil være meget varmere end mælken langs siderne. Ryst flasken godt før testning temperaturen. Altid kontrollere temperaturen omhyggeligt, så barnet ikke vil skolde sig selv.

Husk, at en baby bliver fodret af flasken også brug nærhed og kontakt. Så bør mødre, der fodrer deres barn med en flaske altid holde deres baby og chatte med dem, og samtidig holde øje og hudkontakt.

Hvis et barn kun får en flaske i sin vugge, vil han eller hun gå glip af kontakten, den nærhed og berøring, der er så vigtige for trivsel og udvikling.