Toaler

Pepto - Bismol (bismuthsubsalicylat)


Vigtigste anvendelse Aktiv ingrediens Producent
Dårlig fordøjelse Bismuthsubsalicylat Procter & Gamble

Hvordan fungerer det?

Pepto-Bismol tyggetabletter og affjedring både indeholde den aktive ingrediens bismuthsubsalicylat.

Det er ikke helt forstået, hvordan denne medicin virker. Men bismuthsubsalicylat har flere tiltag i tarmen. Det ser ud til at overtrække irriterede væv i maven og tarmen, reducere inflammation og reducerer irritation. Det kan også reducere sekreter i fordøjelseskanalen. Det dræber bakterier, herunder E coli, en almindelig årsag til diarré. Det har også svage syreneutraliserende egenskaber.

Det kan bruges til at lindre symptomerne på en dårlig mave, fordøjelsesbesvær og kvalme, og kontrollere fælles diarré.

Hvad bliver det brugt til?

 • Kvalme.
 • Fordøjelsesbesvær.
 • Halsbrand.
 • Mavebesvær karakteriseret ved mavesmerter og brændende, kvalme og overskydende gas (dyspepsi).
 • Diarré.

Hvordan tager jeg det?

 • Pepto-Bismol flydende og tyggetabletter tabletter kan tages med eller uden mad.
 • Hvis du bruger suspensionen, ryste flasken, før du tager en dosis.
 • Voksne i alderen 16 år og derover bør tage 30ml Pepto-Bismol væske eller to Pepto-Bismol tabletter efter behov. Denne dosis kan gentages efter 30 til 60 minutter, hvis nødvendigt. Må ikke tage mere end otte doser i 24 timer.
 • Du må ikke overskride den maksimale dosis. Hvis dine symptomer ikke forbedres efter to dage for at bruge dette produkt, bør du søge læge.

Advarsel!

 • Børn under 16 år bør ikke tage aspirin eller produkter, der indeholder salicylater, herunder Pepto-Bismol, medmindre efter råd fra en læge. Dette er fordi aspirin brug hos børn med virusinfektioner er blevet forbundet med en sjælden tilstand, der kaldes Reyes syndrom. Denne betingelse påvirker hjernen og leveren og selvom yderst sjælden, kan være dødelig. Bismuthsubsalicylat er relateret til aspirin.
 • Tag ikke denne medicin og konsultere en læge i stedet, hvis du har diarré, der startede enten under eller efter at tage et kursus af antibiotika, diarré indeholder gul eller grønlig slim eller blod, eller hvis du også har feber.
 • Denne medicin kan misfarve din tunge og afføring sort. Dette er normalt, midlertidig og harmløse.

Anvendes med forsigtighed

 • Folk tager antikoagulerende medicin som warfarin.
 • Folk tager medicin for sukkersyge eller gigt.

Ikke anvendes i

 • Børn under 16 år.
 • Mennesker, der er allergiske over for acetylsalicylsyre eller salicylater.

Denne medicin bør ikke anvendes, hvis du er allergisk over for nogen af ​​dets bestanddele. Oplyse Deres læge eller apotek, hvis du tidligere har oplevet sådan en allergi.

Hvis du føler, du har oplevet en allergisk reaktion, stoppe med at bruge denne medicin og informere din læge eller apoteker med det samme.

Graviditet og amning

Visse lægemidler bør ikke anvendes under graviditet eller amning. Dog kan andre lægemidler benyttes sikkert i graviditet eller amning giver fordelene for moderen opvejer risikoen for det ufødte barn. Altid informere din læge, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid, før du bruger nogen form for medicin.

 • Sikkerheden af ​​denne medicin til brug under graviditet er ikke fastslået. Det bør anvendes med forsigtighed af gravide kvinder, og kun hvis det anses nødvendigt af lægen. Hvis du er gravid, bør du søge læge fra din læge, før du tager denne medicin.
 • Sikkerheden af ​​denne medicin til brug under amning er ikke blevet fastslået. Det bør ikke anvendes af kvinder, der ammer på grund af den potentielle risiko for Reyes syndrom i en ammende spædbarn. Søge yderligere lægelig rådgivning fra din læge.

Bivirkninger

Medicin og deres mulige bivirkninger kan påvirke de enkelte mennesker på forskellige måder. Følgende er nogle af de bivirkninger, der vides at være forbundet med dette lægemiddel. Bare fordi en bivirkning er angivet her, betyder det ikke, at alle mennesker, der bruger denne medicin vil opleve denne eller enhver bivirkning.

 • Sortfarvning af din afføring (fæces) eller mørkfarvning af din tunge. Dette er normalt og ikke noget at bekymre sig om og vil gå væk, når du stopper behandlingen.

De bivirkninger, der er anført ovenfor, kan ikke omfatte alle de indberettede bivirkninger ved medicinen producenten.

For mere information om andre mulige risici forbundet med denne medicin, skal du læse de oplysninger, der følger med medicin eller konsultere din læge eller apotek.

Hvordan kan denne medicin påvirker anden medicin?

Hvis du tager anden medicin, som ikke er købt på recept og naturlægemidler, er det vigtigt at tjekke med din læge eller apoteket, før du tager denne medicin så godt. Tilsvarende tjekke med din læge eller apoteket før du tager nogen nye lægemidler i kombination med denne ene, for at sørge for, at kombinationen er sikkert.

Du bør ikke tage denne medicin i kombination med aspirin eller andre salicylat medicin.

Denne medicin kan reducere absorptionen af tetracyclin-type antibiotika fra tarmen, som kunne gøre dem mindre effektive. Hvis du har fået ordineret en tetracyklin-typen antibiotikum med denne medicin, bør du forsøge at adskille hver dosis af de to lægemidler af mindst to timer for at minimere dette problem.

Andre lægemidler indeholdende samme aktive stof

Der er i øjeblikket ingen andre lægemidler tilgængelige i Europa som indeholder bismuthsubsalicylat som den aktive ingrediens.