Toaler

Sådan at hjælpe dit barn på gymnasiet

Sørg for, at skolen er opmærksom på eventuelle specifikke indlæringsproblemer dit barn har

De problemer ADHD årsager ligner dem på folkeskolen: dit barn har svært ved at lytte, huske og tænke på konsekvenserne af deres handlinger. Adfærd og ydeevne har tendens til at være fejlagtige - de kan være i stand til at gøre noget en dag, men ikke den næste.

Men som dit barn bliver ældre, forventningen er, at de tager mere ansvar for deres handlinger - især med hensyn til punktlighed, læring og adfærd. ADHD påvirker dit barns evne til at gøre dette, hvilket også kan føre til at blive stemplet umoden.

Gymnasiet bringer tilføjede vanskeligheder for børn med ADHD, dvs flere lærere, klasseværelser og fag, og presset fra GCSE kurser og eksamener.

Selvom dit barn vokser op, er der stadig ting, du kan gøre som forælder til at hjælpe.

Hvad der forventes af mit barn?

Regeringen sætter mål for hver enkelt fase af et barns uddannelse. Disse er kendt som Key Stages. Gymnasiet dækker Key Stage 3 (alderen 11 til 14) og Key Stage 4 (alder 14 til 16).

Ved afslutningen af ​​hvert Key Stage, vil dit barn tage nationale test, dvs 14-årig og derefter GCSEs eller GNVQs.

Målet for at ansøge om og få, ekstra hjælp til dit barn gennem skole Action og Skole Action Plus er at sikre dit barn opnår målene for hver etape.

Hvad kan du gøre som forælder?

Sørg først skolen er opmærksom på eventuelle specifikke indlæringsproblemer dit barn har.

Nedenfor er masser af ting, du kan prøve at tackle de problemer, ADHD bringer. Nogle af dem får brug for samarbejdet mellem underviserne. De fleste af dem, vil du ønsker at tale igennem med dit barn, fordi ideer, der er pålagt kan virke som straffe.

Term ur

 • støtte og rådgive dit barns lærer
 • sætte mål for dit barn
 • yde støtte til forældrene.

Dit barn kan ikke lide disse forslag - og det kan spiral, så alle spørgsmål bliver til en konfrontation. Så "pick dine kampe '- træffer afgørelse om, hvad du tror, ​​vil hjælpe de fleste, og forsøge at få dit barns aftale.

Hvis noget ikke virker, eller forårsager masser af argumenter, kan det være værd at slippe og genoptagelse senere.

Hvis du kæmper, eller på din forstand 'ende tilbage gå til din læge, speciallæge, eller særlige uddannelsesmæssige behov koordinator (SENCO) og få deres råd. De er der for at støtte dig og dit barn.

Få mest ud af dit barn

Med ADHD, er nøgleordene rutine, regelmæssighed og gentagelser - som alle vil hjælpe dit barn med væsentlige elementer i en skoledag, såsom at komme til skole til tiden, eller fuldføre arbejdet.

Regelmæssige tidspunkter for morgenmad, lektier, TV, vil pauser osv. giver en tiltrængt rammer for et barn med ADHD.

Ros er også vigtig og afgørende for opbygningen af dit barns selvværd. Lidt givet ros ofte er mest effektiv, og holde det specifikke. 'Du gjorde dit hjemmearbejde, når jeg bad dig til.' 'Din skriftligt har fået meget pænere i de sidste to måneder.

Koncentrationsbesvær

Distraktion er et stort problem for ADHD, så det bedste sted for dit barn at sidde er på forsiden af ​​klassen, hvor de kan se lærerens ansigt.

Hvis skolen har sat siddepladser planer for hver klasse, kan du tale med læreren og pre-arrangere det før starten af ​​udtrykket, så det ikke enkelt dit barn ud.

Det er en anden sag, hvis dit barn vælger hvor at sidde for hver lektion. Hvis dit barn ikke vil sidde på fronten, så prøv at opmuntre dem til at sidde så tæt på fronten som muligt. I første omgang, se om du barn vil blive enige om en prøveperiode, når de sidder på eller nær fronten.

Hvis de får bedre karakterer og er i problemer mindre - begge med klassekammerater og læreren, kan de komme til den konklusion, det er det bedste sted at være. Hvis det ikke ser ud til at gøre en forskel for performance, eller det forårsager enorme vrede, kan det ikke være værd at skubbe.

Dit barn kan også finde det svært at fokusere i starten af ​​lektioner eller efter en pause. Lær en rutine at hjælpe berolige dem ned, når i klasseværelset, såsom at tælle baglæns fra 20..

Tale for meget tendens til at være et mindre problem i gymnasiet. Dit barn er mere tilbøjelige til at trykke på og skælde ud. En squeezy stress bold at rode med stille og roligt kan hjælpe.

Afbrydelse af læreren

Medicin spørgsmål

Hvis dit barn har brug for at tage medicin i skolen, tale med SENCO og spørge, hvem der kan sikre, at de tager det.

Spørg læreren at være følsomme om at sende dit barn til at tage medicin.

Hvis dit barn er på medicin, de er mere tilbøjelige til at begynde at afbryde eller gøre smart bemærkninger, når det aftager.

Ideelt set bør læreren tage dette som et cue til at kontrollere, om dit barn har taget deres medicin.

Dette bør ske på en måde, der trækker så lidt opmærksomhed som muligt på dit barn. Hvordan personalet vil rejse dette spørgsmål er et godt spørgsmål at stille skolen.

Brugen af ​​forlænget frigivelse medicin, der kan gives som en enkelt dosis om morgenen, kan bidrage til at undgå de problemer, der er forbundet med lagring og administration af medicin i løbet af skoledagen.

For din side, lære dit barn, hvad de skal gøre, hvis de har glemt, hvad de skal gøre. Lær dem den bedste måde at få opmærksomhed er at rejse en hånd og vente på læreren til at besvare eller stille og roligt bede et andet barn. Rollespil i hjemmet er en god måde at gøre dette.

Uopmærksomhed

Uopmærksomhed medfører en række problemer.

 • Det kan føre dit barn til at gå glip af dele af hvad læreren siger. Dette kan betyde, at de ikke ved, hvad de skal gøre, når arbejdet er indstillet.
 • Det kan også gøre dit barn virke uhøflig eller som om de ikke lytter, hvilket fører til problemer med lærere.

Ting, der vil hjælpe dit barn er:

 • korte, specifikke anvisninger
 • opgaver opdelt i mindre bidder
 • gentagelser og anmeldelser af instrukser
 • skriftlige instrukser på tavlen
 • visuelle hjælpemidler og checklister.

En sådan hjælp vil alle være ned til skøn lærer, men du kan hæve disse punkter med personale eller SENCO.

List-making kan løse nogle af de problemer, som uopmærksomhed.

Det første skridt er at lære dit barn at gøre lister over hvad han har at gøre, når han har givet opgaver eller instruktioner. Du kan prøve dette med opgaver i hjemmet eller med lektier.

Det næste skridt er at lære dit barn at prioritere opgaver på listen. Spørg dit barn, hvad de synes er vigtigst på listen og gå derfra.

Få dit barn til at bruge dagbøger, planlæggere og andre værktøjer din skole giver at nedskrive instruktioner, datoer og deadlines.

Hjemmearbejde spørgsmål

Denne tendens til at være enten Deres barn glemmer det helt, kan ikke komme i gang eller ikke afslutter det.

Hvordan skoler administrere lektier varierer, men nogle skoler har et hjemmearbejde dagbog, skal gennemgås og underskrevet hver uge af forældrene.

Hvis dit barn har store projekter eller kurser, der har brug for at gøre i løbet af en periode, kan du hjælpe med at planlægge opgaven og bryde det op i små bidder. Du kan også vælge at opstille en tidsplan for deadlines og holde det synlige - fx fast på køleskabet.

Sådan at hjælpe dit barn på gymnasiet. hvad der forventes af mit barn?
Sådan at hjælpe dit barn på gymnasiet. Hvad der forventes af mit barn?

En mulighed kan være at stille og roligt tage et notat af deadlines fra lektier dagbog, uden at gøre et stort problem. Du kan så spørge dit barn, hvordan de skrider på visse punkter inden fristens udløb.

Har en hjemmearbejde rutine: lad dit barn få en pause efter skole, så et sæt tid til lektier og derefter en anden pause. Giv dit barn et roligt sted at lave lektier - med god lys og ingen forstyrrelser, såsom musik eller tv.

Renter og opmuntring i, hvad dit barn laver vil også hjælpe, men det er nemt for dette at blive set som indblanding - du er den bedste dommer over dit barns reaktion.

Indlæringsvanskeligheder

Dit barn kan have specifikke indlæringsvanskeligheder - i hvilket tilfælde lærer eller SENCO kan give råd. Eller dit barn kan have mere generelle problemer med hans arbejde.

Term ur

Mnemonic: BODMAS er et eksempel på en huskeregel.

Det bruges til at huske rækkefølgen beregning skal udføres.

Summer i b ketsjere først, derefter d ivision, m ultiplication en ddition og s ubtraction.

En af de mest almindelige problemer er håndskrift og skriftlige udtryk. Hvis dette er et problem, så spørg på skolen, hvis dit barn kan bruge andre metoder end at skrive, som ved hjælp af en computer.

Hvis dit barn har svært ved at fuldføre opgaver, give dem et overblik, før de begynder at arbejde på den fine detaljer.

Rim, aliaser og word forening vil hjælpe dit barn huske fakta.

Du ønsker måske at overveje en privat tutor til at hjælpe med specifikke områder af vanskeligheder.

Peer vanskeligheder

Især hvis dit barn er impulsiv, kan de overreagere på drilleri eller lade sig lokke til at gøre noget, de ikke skulle.

Problemer forårsaget af uopmærksomhed, dvs manglende dele af samtalen, kan også betyde, at de har svært ved at komme videre med klassekammerater.

Ideer til at hjælpe

 • Lær dit barn at tælle til 10, før reagere, eller til at gå væk og snakke med en lærer.
 • Rollespil situationer med dit barn, især beskæftiger sig med øgenavne og drillerier.
 • Hvis andre børn klager over dit barn eller er i hovedparten af ​​dårlig opførsel, så spørg dit barn, hvordan de ville føle sig i den anden persons sko.
 • Prøv at lære dem at anerkende andre folks reaktioner - for eksempel hvis de bliver krævende.

Aggressiv adfærd

Børn med ADHD føler sig ofte anderledes end andre børn. De kan føle sig frustrerede, misforstået og 'plukket på'. Selvværd kan være lav. Alt dette kan føre til aggressiv adfærd.

Medmindre der er en konkret trigger for aggression, der kan løses direkte, er der ingen nem måde at forbedre adfærd - eventuelle ændringer vil sandsynligvis være langsom i stedet natten over.

 • State hvad der ikke er acceptabelt, men undgå langvarige debatter, følelsesmæssige udtalelser, barske kritik eller backing dit barn ind i et hjørne.
 • Giv dit barn plads til at køle ned. Dette giver dit barn en chance for at finde en løsning uden at tabe ansigt.
 • Enig regler med dit barn, hvis det er muligt. Jo mere du er enige om, vil mindre sandsynligt regler brydes.
 • Gør dit barn ansvarlige for deres adfærd og konsekvenserne. Nogle forældre er meget kritiske over deres børn. Andre forsvare deres børn, uanset adfærd. Men kritik ikke hærdet af ros vil snart blive ignoreret. Ros uden kritik betyder, at din barn vil ikke lære grænser.
 • Anvend straffe konsekvent - ikke har én regel en dag, og en regel det næste for den samme adfærd.

Kilder til støtte

Moderselskabet Centret er en regering hjemmeside, der giver råd og materialer til at hjælpe dit barn til at lære, herunder regneark på centrale emner i den nationale læseplan.

En hjælpsom oversigt med recommendationd om daglige ledelse af ADHD i skolen er leveret af Fintan O'Regan (www.fintanoregan.com):

 • Cooper P og O'Regan F (2001) Educating børn med ADHD: Routledge Falmer Press
 • O'Regan F (2002) Hvordan underviser og administrere børn med ADHD: LDA en division af McGraw-Hill